Terveiset tapahtuman taustalta…

Suomen ensimmäiseen Taizé-tapahtumaan on aikaa pari kuukautta ja nyt kurkistamme tapahtuman järjestelyiden taustalle. Olen kysynyt tapahtuman koordinaattorilta Hanna Kuismalta missä nyt mennään ja mitä kuuluu. Hänen työhönsä kuuluu koordinoida tapahtumaa eri tahoilla valmistelevien ihmisten työtä, sekä vastata kaikkiin tiedusteluihin, joita tapahtumaan liittyen tulee.

Hanna kertoo, että tällä hetkellä valmisteluissa ollaan siinä vaiheessa, että koossa on tiimit, jotka kantavat vastuuta eri asioista tapahtumaan liittyen. Kevään aikana on tehty paljon työtä tiedottamisen eteen, on painettu painetuotteita sekä saatu aikaa hienot nettisivut, joista löytyy kaikki tieto tapahtumasta. Hanna kehuu, että koossa on upea ja vastuuntuntoinen porukka, jonka kokoonpanoa voi vilkaista blogi-sivuston About us –osiosta.

Tällaisen suuren tapahtuman järjestäminen vaatii paljon työtä ja vaivaa ja joskus tulee takapakkeja, kun asiat eivät menekään niin kuin oli suunniteltu. Hanna kertoo, että häntä eteenpäin kannustaa se, että alun sählingin jälkeen asiat alkavat luistaa ja palaset loksahtelevat paikoilleen. Hanna kokee työnsä tärkeäksi, hän saa toimia sen eteen että ihmisten välinen ymmärrys ja vuorovaikutus lisääntyy. Samalla hän iloitsee kaikista niistä ihmisistä, jotka ovat innostuneet lähtemään mukaan tapahtumaa tekemään ja osallistumaan. ” Kun aiemmin olimme vain me, jotka ilmoittelimme itsestämme ulospäin, nyt on alkanut tulla koko ajan enemmän yhteydenottoja ulkoa sisään, mikä ilahduttaa suuresti. Sana on levinnyt ja innostusta on ilmassa.” Hanna kertoo.

Taizé on tärkeä Hannalle monestakin syystä. Hän on viettänyt tietämättään lapsuutensa hyvin ekumeenisessa ympäristössä ja myöhemmin ollut mukana ekumeenisten järjestöjen toiminnassa ja kokee taizeläisyyden eräänlaisena jatkumona tälle. Kyse on kuitenkin ruohonjuuriekumeniasta, ei niinkään suurista puheista, vaan arjen pienistä teoista ja kohtaamisista. Samaan aikaan Hanna kokee Taizé-hartaudet omikseen. Työntäyteisen ja vaativan elämän keskelle rauhaa ja lepoa tuovat Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan Taizé-hartaudet, joissa saa kokea hiljaisuutta, yhteisöllisyyttä ja musiikillista meditaatiota. Hanna vierailee itse Taizé-yhteisössä Ranskassa vasta tänä kesänä.

Hanna kertoo, että Taizéstä on oltu yhteydessä tapahtuman järjestelyihin liittyen paljon ja säännöllisesti. Veli Stephen vietti jälleen toukokuussa viikon Helsingissä ja silloin tietoja päivitettiin puolin ja toisin ja veli innosti ja antoi suunnitteluun ja työhön uutta lisäpontta. Muuten yhteys toimii vilkkaan sähköpostikeskustelun kautta.

Hanna haluaa innostaa kaikkia tulemaan mukaan tapahtumaan, vaikka vain rukoushetkiinkin. Ja tietenkin kaikkeen muuhunkin. ”Ken on koskaan ulkomaisia tuttavuuksia saanut kokea, tietää sen ilon ja ajatusten avartumisen, joka siitä väistämättä seuraa. Tätä olis nyt tarjolla syyskuun viimeisenä viikonloppuna, ihan melkein kotiovelle kannettuna. Tai jopa ihan sisään asti tuotuna , jos majoittajaksi ryhtyy. Ja sen joka vielä ei ole tällaista kokemusta saanut, nyt on hyvä tilaisuus kokeilla turvallisesti ja helposti.” Hanna sanoo. Kaikesta ohjelmasta, talkoolaiseksi ryhtymisestä tai majoituksesta saat tietoa tästä blogista. Tervetuloa, sinua tarvitaan!

Elina Ahola

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s