What does God want from you?

Taizén kukkulalla lauloi lintu. Aina samassa puussa, päivästä toiseen, aamusta iltaan. Aina kun kävelin tuon puun ohi, lintu lauloi. Lauloi kauniisti, niin kauniisti, että ohikulkevien ihmisten oli aina pysähdyttävä kuuntelemaan, ottamaan valokuvia, ihastelemaan. En tiedä, oliko lintu satakieli vai mikä, mutta useampi melodia sillä oli, jolla se meitä Taizén pyhiinvaeltajia ihastutti.Tuo lintu sai silmiini kyyneleet. Sillä linnulla oli selvä tehtävä. Laulaa meille, jotka olimme Taizén kukkulalle saapuneet, laulaa meille, ja ilahduttaa meitä. Laulaa Jumalan kunniaksi, julistaa hänen luomisvoimaansa, hänen rakkauttaan, hänen kaikkivaltiuttaan. Oli kevät, muut linnut olivat pesientekopuuhissa, mutta ei tuo lintu, se lauloi ja lauloi.

Monet tulevat Taizéhen elämäntilanteessa, jossa kokevat olevansa tienhaarassa, joskus umpikujassa, usein etsien sitä, mikä on heidän paikkansa, tehtävänsä maailmassa. Mitä Jumala on heille tarkoittanut, mitä Jumala heiltä haluaa. Veli Roger on puhunut kauniisti siitä, miten veljien tehtävä ei ole puhua tai opettaa tai ohjata vaan kuunnella ja kuunnella, aina kuunnella nuorta joka tulee kysymyksiensä, ajatuksiensa ja unelmiensa kanssa. Että tuolle etsinnälle on annettava tilaa, jotta on mahdollista löytää vastauksia. Ja Taizén rukoushetket ovat kuin luodut sitä varten, että voimme esittää kysymyksemme ja kuunnella Jumalan vastausta.

Minkälaisen tehtävän sinä olet tässä maailmassa saanut? Millaisen paikan? Jos et ole sitä vielä löytänyt, niin pysähdy ja kuuntele, Jumala varmasti kertoo ja näyttää mitä hän on sinua varten ajatellut. Ja kun löydät paikkasi, täytä se yhtä suurella ilolla ja antautumisella kuin tuo lintu Taizén kukkulalla. Laula ja laula, Jumalan kunniaksi, ihmisten iloksi.

Jokainen meistä tarvitsee elämänsä varrella useita pysähtymisen hetkiä, hetkiä, jolloin on annettava aika ja rauha sydämen kuuntelulle, Jumalan äänen kuulemiselle. Tuollaista hetkeä minä jo kaipaan. Syyskussa sitten.

Elina Ahola

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s