Kiitos.

Iloitsemme ekumeenisen Taizé Helsinki 2012 -tapahtuman hienosta onnistumisesta. Helsinkiin saapui syyskuun lopussa pyhiinvaeltajia 25 eri maasta, pääosin pohjoisesta ja itäisestä Euroopasta. Tapahtuman rukoushetkissä, palveluksissa ja työpajoissa oli yhteensä 8000 osallistujaa, joista valtaosa oli nuoria aikuisia.

Tuomiokirkon valoteokset, Uspenskin ikonit, koskettava musiikki, inspiroivat työpajat, sujuvat järjestelyt ja Senaatintorin suuri teltta olivat osaltaan tekemässä tapahtumasta ikimuistoista. Ekumeenisia yhteyksiä solmittiin lukuisissa kohtaamisissa sekä rukouksen ja laulun puhuttelevassa ilmapiirissä.

Tapahtuman vapaaehtoiset saivat tarmollaan ja luovuudellaan ihmeitä aikaan. Haluamme kiittää erityisesti heitä sekä satoja majoitusperheitä, jotka avasivat ovensa läheltä ja kaukaa tulleille vieraille. Kiitämme lämpimästi myös Helsingin kaupunkia, tapahtuman rahoittajia sekä kaikkia mukana olleita seurakuntia ja järjestöjä eri puolilta pääkaupunkiseutua ja koko Suomea.

Tapahtuma osoitti, että kristinuskolla on myönteinen sanoma meidän ajallemme ja rauhan rakentamiselle. Taizén johtajan veli Aloisin sanoin: ”Usko ei ole pakoa maailmasta. Kristus lähettää häneen uskovat ulos maailmaan olemaan maan suola, luottamuksen ja rauhan hiiva.”

Topi Haarlaa, Laura Hytti, Kristiina Kallinen, Hanna Kuisma ja Hannu Varkki

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s